Yttre färgsättning

Halloj i ovädret, här är det helt galet. Saker flyger runt på gården utanför, cyklarna ligger ner i cykelställen och stora träd har blåst ner i skogsbrynet precis utanför vår lägenhet. Färjorna till fastlandet är inställda och träd har blåst ner på flera av våra större vägar. Det känns skönt att sitta inne och det är nog faktiskt också det säkraste alternativet en dag som den här. Nog för att vi är vana med blåst här på ön men det här är lite att ta i. Jag och Jannika sa till varann i morse att det var riktig tur att vi sågat ner det enda trädet vi hade på fritidshustomten, det hade garanterat blåst ner idag om det hade stått kvar 🙂

När vädret inte tillåter uteaktivitet så är det lika bra att passa på att fundera lite kring fritidshuset. Vi kommer snart behöva bestämma oss för färgsättningen utvändigt. Vi behöver välja färg på takpannor, fasad, knutbrädor, stuprännor, hängrännor, bleckplåtar och underspikning. Fasaden kommer vi välja tjärvitriol till, det är det enda vi egentligen är helt säkra på. Nu återstår att hitta den perfekta kombon till det. Bryta av eller smälta in, det är den stora frågan!? Det här har vi att välja mellan:

Takpannor:

Vi kommer välja någon färg av Benders 2-kupiga Palema-pannor. De färger vi velar mellan är följande:

Hängrännor:

Dessa färger är dem vi velar mellan:

Knutbrädor, underspikning och foder och bleck till fönsterna:

Här har vi också funderat en hel del över vad som skall passa bäst. Vi vill hålla det naturnära och har därför vita träfönster. Frågan är vad som blir snyggast i kombination med de vita fönsterna och den naturnära grå tjärvitriolen? På bilden nedan ser ni hur vi vill att tjärvitriolen ska bli på vår fasad:

 

Kom gärna med input och förslag, vi är än så länge öppna för alla idéer som kan tänkas komma 🙂

 

Ha en god fortsättning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *