Vi lever

Nu var det verkligen på tiden att vi slängde upp ett nytt inlägg, det har ju gått ett lite för långt tag sedan sist 🙂

Hur har ni haft det?

Vi har haft det intensivt, minst sagt. Inte med fritidshusplaneringen men med försäljning av vår bostadsrätt. Vi fick, för några veckor sedan, för oss att vi skulle sälja vår älskade bostadsrätt. Vi har förvisso pratat om det ett tag med tanke på att marknaden börjar bli något mer osäker och med tanke på att vi skulle ha blivit väldigt räntekänsliga om vi skulle ha haft lån både på fritidshuset och på bostadsrätten. Sagt och gjort, vi gjorde slag i saken och kontaktade en mäklare för ungefär 4 veckor sedan. En vecka därefter togs det bilder och någon dag efter det lade vi ut lägenheten för försäljning. 1, 5 vecka efter det så skrev vi köpeavtal, samma dag som vi fick tag i en hyresrätt bara 2 kilometer härifrån.

Det har varit så snabba ryck att vi inte riktigt hunnit reflektera, men det kommer bli superbra även fast vi byter ner oss vad gäller standard och läge. Vi har ju trots allt ett fritidshus som hägrar.

På tal om fritidshus ja, vad har hänt där!

-Vi har fått klart med vem som skall göra el och VVS, det ligger precis i budget trots att vi valt till golvvärme och FLVP så det är vi oerhört glada för.

Nu väntar vi med spänning för att se om Lundqvist (som vi köpt stommen av) kommer hitta någon entreprenör som kan montera stommen. Jag har försökt ligga på dem om att det kan vara 1 års väntetid på snickare på Gotland men de tror att det kommer lyckas ordna det ändå. Om inte så har de lovat att de kommer ner hit själva för att montera huset. Det skulle iof inte vara så dumt med ett Pite-besök mitt i sommarn 🙂

Snart blir det fullt fokus på fritidshuset igen, grunden ska börja gjutas i början av april och i mitten på maj kommer sen huset. Vi har en del grovplanering kvar på tomten att göra, bland annat så ska vi bestämma var uppfarten ska vara och hur vi vill göra med utformningen där. Vi behöver även fundera på hur gången in till entrén ska se ut. Spännande!

Först ska vi dock koncentrera oss på att flytta till vår hyresrätt och sedan på att fixa i ordning bostadsrätten så att den är i fint skick för våra köpare.

 

Vi hörs mer framöver, ni kommer inte missa något från vårt bygge, det ska jag och Jannika allt se till 🙂 Ha det så bra allihopa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *