Vår fritidshusresa fortsätter

Hej allihopa, längesen nu!

Det finns faktiskt en logisk förklaring till det, förklaringen heter Rhodos. Vi kom hem i onsdags efter en fantastisk vecka på Rhodos. Ungefär 27 grader varje dag och hysteriskt mycket god mat i kombination med salta havsbad gjorde verkligen gott. Oliver njöt som en fisk i vattnet av Lollo&Bernie och all barnglad personal som fanns på hotellet. Det var inte den billigaste resan och förväntningarna var högt ställda, vi kan dock alla instämma i att det helt klart var värt det och att veckan blev lyckad.

Utsikt från vår altan på hotellet på Rhodos.

Lagom hemma på Gotland igen så åkte jag till Stockholm för 2 dagars utbildning i hyresjuridik, även det var två väldigt givande dagar och det känns bra att börja jobba på måndag igen. En snabbglimt i jobbtelefonen sa att jag har över 100 mejl att ta hand om, det är en semesters pris det 😉

Fritidshuset då, vad händer?

Sist jag skrev så hade vi justerat situationsplanen samt lämnat in nya fasad- och sektionsritningar eftersom vi valde att ändra husets placering samt att rita till några fönster i gavelspetsarna. Detta gjorde att vi förlorade några veckor i handläggningstid eftersom ärendet kommer in i den riktiga kön först då det är komplett. Det fick det ändå vara värt och några dagar efter vi lämnade in de reviderade ritningarna så fick vi ett meddelande från Regionen att de ansåg att ärendet var komplett, skönt!

När vi fick det meddelandet kunde vi verkligen slappna av och njuta av semestern. Nu när vi kom hem så fick vi dock ett nytt meddelande från Regionen, ärendet var inte längre komplett. Nu skulle de ha en planritning för övervåningen. Det är faktiskt lite lustigt, just denna ritning kollade jag upp med dem innan vi ansökte om bygglovet och de sa att det räckte alldeles utmärkt med takplansritningen såvida den visade ytan på övervåningen och det gör den ju. Har nu meddelat Regionen att vi fått veta att det skulle räcka med det som vi skickat in och så får vi se vad de svarar på måndag.

Jag hoppas att det inte är så men vi har hört rykten om att just Region Gotland begär in kompletteringar med jämna mellanrum för att på så sätt kunna förlänga handläggningstiden utan att riskera viten etc. Att det är ett sätt att komma runt problemet med de långa handläggningstiderna man dras med. Nu vill jag ju inte tro att det är så men det är inte utan att man blir lite lätt stressad, vi vill ju att det ska bli klart så snart det bara går.

Hur som helst så tycker jag att det går ganska smidigt med bygglovet såhär långt, det känns i vilket fall som att de arbetar med ärendet. Det har skickats på remiss till Länstyrelsen och till VA-avdelningen om jag inte minns fel och vi har (antagligen) blivit tilldelade en handläggare. Med lite tur så går det snabbt.

Nåja, det är bara en del av det som är framför oss nu, vi har en hel del planering att ta tag i eftersom vi valt att använda oss av delad entreprenad. Det som ligger närmast i tiden att ordna med är:

  • Beställa måttanpassade fönster till gavelspetsarna.
  • Ta in offerter på markarbeten och husgrund.
  • Bestämma hur köket ska se ut och vilka bänkar, skåp och vitvaror vi ska ha.
  • Färdigplanera badrummet.
  • Färdigställa vår planering av värmesystem (välja luftvärmepump, radiatorer samt braskamin).
  • Göra ritning över eluttag etc. samt bestämma placering av den invändiga elcentralen.
  • Bestämma var inkommande/utgående VA skall placeras.
  • Kontakta en trappsnickare alternativt titta på färdiga trappalternativ. Det är noga att det blir rätt med avlastningen vid den mellanbjälke vi måste ta bort.

Detta är bara något av det som behöver fixas men vi får ta en sak i taget och försöka prioritera vilket som är viktigast. Huvudsaken är att det hela tiden känns roligt och då får det hellre ta någon dag extra. Vi vet att det kommer bli tuffa dagar både i planering och i utförande så det gäller att ta bra höjd för dessa.

Skriver mer så fort något händer med bygglovet eller när om vi kommer på något mer spännande att skriva om.

Ha det så gott alla och ha en trevlig helg.

 

/ Andrei och Jannika

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *