Tomtköp – första kontakten med mäklaren

Nu var det dags, vi hade gått igenom vår budgivningsstrategi. Om sanningen skall fram så är vi nog inte nå vidare bra budgivare, det blev lite taffligt och orutinerat men såhär gick det i alla fall till:

Jag och Jannika hade enats om att först fråga hur mycket säljaren kunde tänka sig gå ner till i pris, tomten hade trots allt legat ute nästan 1 år och vi kände förhoppningar om att få ned den i pris. Jag ringde då till Mäklar-Peter och vi pratade en god stund, jag passade på att fråga mycket om tomten men han hade glömt det mest eftersom det var så längesedan det var aktuellt för honom. Innan vi lade på lovade Peter att återkomma så snart han kunde med ett pris från säljaren.

Det tog inte många timmar förrän han ringde tillbaka, 450 000:- kunde vi få köpa den för istället för utgångspriset som var 465 000:-. Vi bad att få tänka på saken.

Vi pratade lite fram och tillbaka, det kändes inte som en bra deal, vi ville ha ner den ännu mer. Vi ringde tillbaka och sa att vi kunde tänka oss att lägga 420 000:-. mäklaren gav oss där och då inga större förhoppningar på att ro affären i land till det priset men lovade naturligtvis att framföra vårt bud till säljaren.

Kanske var säljaren trött på att inte få tomten såld, kanske var det något annat. Hursomhelst så fick vi ett motbud på 430 000:-. Vi tog det direkt, vi hade sagt ja, vi hade tagit ett stort steg närmare en lagfart på en tomt.

Jag är som jag är, jag utvärderar alltid ekonomiska företeelser, inget undantag denna gång. Var det ett bra pris? hade vi kunnat få den billigare? Hur mycket billigare? Har vi gjort en dålig affär? Det är tur att jag har Jannika vid min sida, hon brukar alltid lyckas övertala mig till att vi gjort rätt, vi har iaf gjort det vi känt varit mest rätt just vid det tillfället och det är det som räknas.

Det gick snabbt innan vi fick skriva papper, redan en vecka efter vi enats om ett pris var köpeavtalet påskrivet och klart. Vi bestämde tillträde till 28 maj 2018.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *