Tji fick vi

Ja, ungefär så kan man sammanfatta det. I lugn och ro har vi tillåtit oss att slappna av nu några veckor efter bygglovet lämnades in. Det var ju ganska mycket då och det kändes skönt att få släppa fritidshustänket för en liten stund. Det skulle sen visa sig att det kanske inte var det smartaste vi kunde ha gjort.

Förra helgen åkte vi ut till Åminne för att plocka ner det enda trädet vi faktiskt har på vår tomt. Vi hade kanske inte behövt det men jag kände mig lite nojig inför höststormarna med tanke på att trädet lutade ganska så rejält mot grannhuset. Det hade inte varit så spännande om trädet dragit rakt in i deras vardagsrum från vår oförsäkrade tomt. Fällandet gick kanon och när vi var klara fikade vi en stund innan vi började titta på placeringen av vårt hus—-igen!

Vi kom fram till att vi skulle ha det lite längre fram, det kändes som ett bra beslut men det som blir så himla knasigt är att vårt bygglovsärende hamnar sist i kön igen med tanke på att vi reviderar/kompletterar det inlämnade bygglovet. Det fick vara värt det men stressen ökar verkligen, kommer bygglovet bli beviljat så att vi kan börja montera vårt hus i maj? Antagligen kommer beslutet vara klart men för vår del behöver beslutet vara klart tidigt eftersom vi ska göra grunden innan huset kommer :O Vi får verkligen hålla tummarna.

När vi ändå bestämt oss för att ändra på situationsplanen så tog vi kontakt med Lundqvist för att be om hjälp att rita in skorsten på sektions- och fasadritning (det hade vi glömt). Vi hade även tänkt lägga till några fönster i gavelspetsarna som komplettering när bygglovet var beviljat men för att undvika massa extra tid då så bad vi Lundqvist att fixa det nu på en gång. De är verkligen grymma där, tack vare dem kan vi (som inte kan något om att bygga) ändå lyckas få till ett fritidshus. Det är vad vi vill tro iaf 🙂

Nu väntar vi på ritningarna i retur från Lundqvist och sedan får vi skicka in de reviderade ritningarna till Region Gotland. 3 veckor åt skogen! Normalt sett tar det 4 månader, har Regionen själva sagt iaf. Det betyder att bygglovet i så fall i slutet av januari, då kommer vi hinna med markarbetet och grundläggningen får vi hoppas. Vi kan ju ändå inte påbörja markarbetet förrän vädret och markförhållandena tillåter det så vi räknar med att arbetet drar igång skarpt i slutet av mars.

Förutom denna lilla försening har det inte hänt så mycket  vad gäller fritidshuset. Vi satsar på att få lämna in revideringarna och sen ska vi hålla tummarna.

Nästnästa vecka sticker vi faktiskt till Rhodos för en veckas välförtjänt semester. Oliver har åkt på Borrelia så vi hoppas innerligt att medicinen ska hjälpa och att han är på banan när vi ska åka. Vi har haft resan bokad i nästan ett år så det vore inte så hemskt spännande om det inte skulle gå vägen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *