Tillträde till tomten

Veckorna fram till tillträdet gick otroligt snabbt. Vi åkte ut till tomten nästan varje helg för att känna, tänka, planera och glädjas. Vi åkte runt i närområdet för att riktigt känna in hur det skulle kännas att ha ett fritidshus på Gotland.

Så var det dags, Jannika kunde inte komma loss så vi fick ordna med fullmakt för att jag skulle kunna teckna avtalet även i hennes namn. Då säljaren inte bodde på Gotland trodde jag inte att denne skulle dyka upp på tillträdesmötet men där hade jag fel.

När jag kom till banken satt bank-Karin, mäklar-Peter och säljaren där. Det var både spännande och vemodigt på samma gång, jag visste ju att säljaren hade andra planer men det var tvunget att bli såhär.

Vi skrev papper efter papper efter papper, pengar hit och pengar dit. Vi valde att gå in med 150 000:- själv, lite av det vi sparat ihop sedan februari 2016. Det betyder att vi var tvungna att låna 280 000:-. Vi valde att belåna bostadsrätten för att kunna få ett hypotekslån till en bättre ränta än vad vi skulle fått om vi valde att belåna tomten. Tydligen så behöver en tomt ha bebyggelse för att kunna belånas i ett hypotekslån. 1,49% rörlig ränta ligger den delen av lånet på för närvarande.

Mötet gick snabbt, vi hade nu vår egen tomt..nästan på riktigt. Det var lagfarten kvar och mäklar-Peter hjälpte oss att fylla i lagfartsansökan vilken vi skickade in så snabbt vi bara kunde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *