Tillbaka till byggandet

Hej på er, nu har vi kommit hem från en underbar vecka i Turkiet. Veckan innehöll precis allt som man kan önska sig av en vårtripp till södra Europa. Det var runt 22-25 grader varje dag, havet var varmt och polerna på hotellet svalkade gott. Vi hade varit riktigt bekväma denna gång och hade bokat all inclusive, det var väldigt behagligt att slippa fundera på maten och bara gå och äta när man var hungrig. Oliver hade en kanonvecka även han, kärt återseende av favoriterna Lollo&Bernie, många bad och alldeles för mycket onyttigheter 🙂 Det är verkligen en ynnest att ha möjlighet att åka iväg lite då och då, det gäller att ta chansen när man har möjlighet till det. Livet är för kort för att att man bara ska planera för framtiden hela tiden.

Hur går det med bygget då?

Ja, det går faktiskt framåt i ganska så snabb takt, tycker vi åtminstone. Grunden är nu färdiggjuten med golvvärme, tilluft till braskamin och så vidare. Det mesta på tomten är rensat men finns några partier med sly kvar, vi funderar på om vi kanske ska spara någon liten björk här och var, det blir så himla kalt annars. Vi har fått en liten gång upp till vårt hus och en liten parkeringsplats i ena hörnet av tomten. Blev förvånad att det var draget el till parkeringen, men efter koll med Hultgrens (vår markentreprenör) så hade jag tydligen nämnt att vi önskade det vid något av våra möten. Skönt att ha det gjort på en gång.

I måndags ringde Daniel från Lundqvist trävaru och meddelade att de har SKICKAT HUSET! Nu är det på väg till oss och som det verkar så går det med båt från Oskarshamn till Visby i kväll, då återstår bara en mindre omlastning innan det kan köras ut till tomten med kranbil. Det har varit spännande att se husets färdväg, det ligger nämligen en GPS-puck i lasten så att vi kan följa den i realtid. Det har varit mycket kors och tvärs och några omlastningar på vägen men nu är den snart här. Inte helt enkelt att få något till Gotland, det ska man inte påstå 🙂 Det här betyder att huset med största sannolikhet kommer börja monteras under nästa vecka, jippie!

Vi har möjlighet att följa hela vår leverans via en GPS-puck som finns i lasten.
Spårning av vår hustransport

Eftersom vi beställt vår panel ogrundad så vill vi så snabbt som möjligt efter uppsättning börja måla det. Sagt och gjort, det var bara att börja leta efter var vi kunde hitta tjärvitriol till bästa pris. Det visade sig att det skilde 70:-/liter mellan den billigaste och den dyraste leverantören vi hittade. Det blir ganska mycket pengar eftersom vi beställde 40 liter :O Valet föll på velltra.se som dessutom verkar ha bra priser på det mesta, vi kommer säkert beställa mer av dem under byggtiden. Med det sagt har vi även uppdaterat vår förteckning över alla byggkostnader som ni hittar här:
https://stugbygget.se/byggkostnader/

Till sist bjuder vi på några bilder från produktionen av våra väggblock i fabriken långt uppe i Norrland:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *