Nu drar vi i gång!

Oj vad tiden gått fort och vad mycket vi haft att göra.

Vi har ju, som ni säkert läst, precis flyttat till en hyresrätt och därmed också sålt vår bostadsrätt. Det har gått snabbt och vi har väl kommit hyfsat i ordning på nya stället. Vi hade verkligen tur, har fått tag i en 4:a i 2 plan med uteplats i ett relativt lugnt och centralt område. Visserligen krävdes det 11 år i bostadskö för att få denna men det får det absolut vara värt. Vårt mål var att komma hyfsat på plats innan vi drar i gång med bygget av fritidshuset i Åminne och vi får vara nöjda så här långt 🙂 Vi har inte riktigt gjort färdigt allt i gamla lägenheten ännu, den är förvisso tom men man vill ju lämna i från sig den så bra det bara går vilket innebär att det är lite småfix att göra innan nya ägarna har tillträde den 1 maj. Det ska bli skönt att få ett riktigt avslut så att vi kan lämna bostadsrätten bakom oss och blicka framåt mot allt kul som skall komma.

Det är mycket att tänka på nu, verkligen fundera igenom alla detaljer så att ingenting väsentligt missas. Förra veckans projekt var att få elen påkopplad i Åminne, kan vara lite bra om det finns el när markgänget kommer och ska dra igång. Det visade sig vara ett litet projekt att få igång det. Först höra av sig till det lokala el-bolaget GEAB, de ville då att vår elektriker skulle lägga in en beställning till dem. Efter den beställningen skickade GEAB ut en offert som vi var snabba att skriva på. Nästa steg blir att sätta upp el-skåpet och det ska vi göra idag. Därefter vill GEAB ha en färdiganmälan innan de kommer ut och kopplar på samt sätter dit mätare. Förhoppningsvis är allt klart nästa vecka och då kommer också räkningen från GEAB. I det här skedet betalar vi bara 3000:- för inkoppling då anslutningsavgiften redan var betald när vi köpte tomten 🙂

Nästa steg blir markarbetet som antagligen drar igång nästnästa vecka, det känns galet att det verkligen är på gång nu!

Ungefär samtidigt som markarbetet skall dra igång skall vi få vårt borrhål till vattenbrunnen fördjupat, vi delar vår brunn med grannfastigheten och förra året hade det varit lite problem med vattentillgången och i det här fallet var kommunen skyldig att fixa till det vilket de alltså gör i perfekt timing till att vi drar igång.

Det kommer bli en intensiv period för oss nu, jag misstänker att det kommer vara många telefonsamtal hit och dit och många detaljer samt samordning som måste fungera. Det skall bli oerhört kul men det känns lite läskigt att så pass mycket vilar på mina och Jannikas axlar nu.

Vecka 20 kommer huset, det är riktigt jäkla snart.

Snart dags att dra ut till Åminne och fixa skåpet, bilder kommer senare idag 🙂

/ Andrei och Jannika

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *