Nu beställer vi byggsatsen

Hej på er! Det var några dagar sedan vi skrev något nu. Det har varit mycket med jobb, styrelsearbete, sjuk Oliver och såklart med att få klart detaljerna inför vår beställning av byggsatsen.

Vi har som sagt velat fram och tillbaka med mycket kring vår beställning, det har dock aldrig varit någon tvekan om att vi skulle beställa. Vi har sedan sist gjort några sistaminuten-ändringar, bland annat dessa:

  • Vi har plockat bort isolering till mellanbjälklaget, vi får lösa det på plats eftersom vi skulle ha fått med alldeles onödigt tjock isolering om vi hade beställt det nu.
  • Vi har tagit bort grundmålningen på panelen, vi tänker oss att vi kanske vill ha tjärvitriol eller någon täcklasyr som framhäver träets karaktär. Det känns som att det kommer smälta in fint i den gotländska miljön.
  • Vi har valt att inte ta med materialet till husgrunden, det kan vi dock lägga till i ett senare skede. Vi valde att ta bort det eftersom vi tänkte att det kanske begränsade vår möjlighet att få tag på en vettig entreprenör som ska göra betongplattan till oss.
  • Vi har bestämt att vi ska ha med hängrännor och annan takavvattning samt betongpannor men vi har inte kunnat bestämma färg eftersom vi inte vet vilken kulör vi ska ha på huset. Detta har Lundqvist´s varit väldigt behjälpliga med, vi får ha med dem i offerten men vi får välja färg ända fram till jul 🙂

Sista kollen:

Idag har jag haft sista avstämningen med Martin på Lundqvist, de brukar göra så att man kör en sista avstämning över telefon för att kunden ska veta vad den beställer och för att kolla att allt är med. Det var kanonbra att ha den eftersom vi upptäckte att vi skulle få med lite fler gipsskivor än vad vi skulle behöva. Dessa plockade vi bort men fick istället till lite spik som vi skulle behöva vid montaget. Efter genomgången fick vi en orderbekräftelse till mejlen och den ska jag och Jannika gå igenom nu när hon kommer hem. När vi kikat på den ska vi svara på mailet med ett “JA”, därefter är det beställt och det finns ingen återvändo :O

Jag har även haft motsvarande genomgång med Petter som är montagesamordnare, samma princip, vi kommer svara på den i kväll.

Det pirrar i magen:

Hur man än vrider och vänder på det så känns det nervöst, det är det här vi strävat efter och kämpat för men nu när vi har kniven mot strupen så är det inte utan att det är pirrigt. När vi skickar iväg mejlen och svarar ja så kan vi inte ändra oss. I samma stund som mailen går iväg tar vi på oss uppgiften att se till att det blir ett färdigt hus till slut. I samma stund som vi skickar mailen så tar vi på oss ett lån på över en miljon och en sammanlagd utgift på drygt 1 500 000. Vi måste se till att budgeten hålls och vi kan om en liten stund titulera oss för byggherrar. Helt sjukt, vi som inte kan något om det här är ändå i full färd att göra det. Vad tusan, man lever bara en gång, nu kör vi:

Nu har vi beställt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jannika har kommit hem, vi har gått igenom allt för trehundrafemtioåttonde gången och nu har vi tamejtusan tryckt på knappen, vi ska bli med fritidshus!

Det är galet, det känns… Jag vet faktiskt inte hur det känns. En sak är säker, vi hade inte kunnat blir mer säkra hur vi än hade vridit och vänt på det. Vi har gjort vad vi har kunnat och frågan var nu om vi skulle ha fritidshus eller inte.

Och det skulle vi ju, såklart………

 

Njuta och sen tar vi tag i bygglovet!

 

Godnatt 🙂

 

Ett svar på ”Nu beställer vi byggsatsen”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *