Jakten på en förhandsvärdering

God kväll!

Vi har knappt hunnit smälta det positiva beskedet vi fick igår eftersom tiden är lite emot oss. Vi påbörjade vår jakt efter en förhandsvärdering redan vid 09:00 i morse.

Vi skulle ganska snabbt upptäcka att vi hamnat i ett moment 22, tänk vad mycket vi får lära oss på vägen. Det var nämligen såhär:

Vi behöver en förhandsvärdering för att banken sna kunna säga okej och för att vi då ska kunna beställa byggsatsen och i och med det få bygglovsritningar som vi behöver skicka inntill Region Gotlands bygglovsenhet. Vi kontaktade ett gäng mäklare i förmiddags och det visade sig att de, bland annat, ville ha ritningar för att kunna göra en förhandsvärdering. Vad ända in i….

Nåja, hos några mäklare fanns det dock hopp om vi kunde inkomma med offerter, leveransbeskrivning och produktionskostnadskalkyl. Så långt, så väl.

Nu hoppas vi att någon av mäklarna vi kontaktat kan ha tid att leverera en färdig förhandsvärdering nästa vecka, det verkar inte helt självklart. Det verkar även variera en hel del i pris mellan de olika mäklarna, vi har fått priser från gratis ända upp till 4500:-.

Huvudsaken är att värderingen blir rättvis även om vi skulle åtnjuta en stor fördel om den blev hög.

Nämnde jag att vår dator kraschat? Så är det iaf, kan ge mig tusan på att vi har värmen att skuldbelägga i detta. Så om detta inlägg blir lite knasigt skyller jag allt på vår 5 år gamla Samsungtabnånting-padda. Nä, en sån petitess ska inte få stoppa vår bloggresa och än mindre vår fritidshusdröm. Det krävs några motgångar för att på riktigt kunna åtnjuta en medgång.

I morgon fortsätter vi jakten på värderingen och nu tar vi en timmes CSI innan vi stupar i säng.

Fortsatt trevlig kväll på er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *