Halvtid på bygget

Ja, jag tror faktiskt att vi kan säga att vi är i halvtid eller kanske till och med lite längre. I alla fall om vi ser på arbetsmomenten som skall göras. Om vi ser utifrån hur lång tid det tagit så är det nog bara 1/4 av tiden kvar 🙂

Det känns skönt och just nu känns det som att vi har ganska bra koll på läget. Det som hänt sen sist är att elektrikern dragit en hel del slangar och satt dosor lite här och var. Det är ännu lite fix med att dra ut slangar till utebelysningen sen återstår även dragning till våtdammsugaren som skall sitta i den slutna tanken. Rörmokaren har förhoppningsvis gjort färdigt allt i det här skedet (vi ska snart ut och spana in hur det ser ut).

På tisdag har vi en leverans av osb, gips, isolering, plyfaskivor till badrum samt lite annat smått och gott. Då börjar även snickarna med att stänga till väggarna vilket känns fantastiskt.

Vi har börjat titta på vilken panel vi vill ha i våra tak på loftet och i ryggåstaket. Det lutar starkt åt en vitvaxad panel som skall ge ett varmt och ombonat intryck. Det kan bli så att vi kör samma panel även i de vanliga taken under loftet.

Samtidigt har vi tagit in 4 offerter på att göra badrummet, vi har tagit in pris på allt arbete och material förutom själva kaklet och klinkers. Det är så spännande med offerter, det skiljer sig 38000:- mellan den billigaste och den dyraste och det är ganska märkligt när den dyraste inte är över 100 000:-. Vi är nästa säkra på vilken vi ska välja, nu gäller det bara att plattan torkar upp lite till. Den har varit för fuktig vid de mätningar vi gjort och därför har vi satt dit en avfuktare som även ger värme (kan vara skönt för hantverkarna att slippa frysa ihjäl när de är hos oss och jobbar.)

Valet av kakel och klinker till badrummet är väl det som ligger närmast till hands för oss nu, det lutar åt en lite större grå platta på golvet och nån mindre vit med lite struktur på väggen.

Vi behöver även få dit en fläkt som löser utluften för oss. Det har varit svårt att välja mellan en takfläkt eller en som sitter på kattvinden. Man vill varken bli störd ute eller inne. nu har vi ändå landat i en takfläkt eftersom den kommer hamna ganska så långt från vår tilltänkta altan. Den kommer även sitta på baksidan så den stör heller inte det visuella intrycket av huset 🙂

Det känns skönt nu faktiskt, vi har kunnat slappna av lite nu när vi fått en snickare som vi har förtroende för. Det känns som att om det är något vi skulle glömma att tänka på så skulle han komma ihåg det åt oss.

Vi har löpande kontakt med vår KA, vi får inte särskilt mycket tips och råd från honom men det känns tryggt att han är med på vad som händer och kan stoppa oss om det är på väg helt åt skogen.

Det som är lite störande är att vi fortfarande inte lyckats måla fodrena till ett av fönsterna samt underspikningen på ena gavelspetsen. Men men, det får vara så tills det är dags att måla hela huset igen till våren eller sommaren. Skulle det ha tagit skada på något sätt så får vi helt enkelt byta ut det.

Att vi har kunnat slappna av lite har också gjort att vi kunnat fokusera på de roliga val vi skall göra. Vad gäller elen ska vi bestämma vilka eldosor vi vill ha, vilken utebelysning och innebelysning som passar bäst. Vi har i alla fall bestämt oss för ett skensystem både i ryggåstaket och i loftet. I skenorna kan man sätta både spottar och hängande lampor så det kommer bli alldeles super.

Nåja, det blev en liten uppdatering, mer bilder och mer info kommer så snart det händer mera 🙂 Ha en skön helg allihop.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *