Fullt ös med det mesta

Hej och hå, nu är det mycket säger vi. Allt händer på en gång och vi har fullt upp att komma ihåg allt så att inget missas. Här kommer senaste updaten från vårt kära stugbygge i Åminne:

Idag kom fakturan för byggsatsen från Lundqvist trävaru, den var tydligen så dyr att vi inte fick lov att betala den utan ringa vår bank först, vår dagliga gräns var uppnådd. haha 😀 Nåväl, den gick i väg och vi fick därmed föra in ännu en minuspost mot vår beräknade produktionskostnadskalkyl. Här berodde det främst på att vi valt till, bostadsloft, alufönster istället för trä samt att vi valt 3 extrafönster varav 2 var specialbeställda. Att prisskillnaden inte var större beror på att vi valt bort grundmålningen till förmån för tjärvitriolen istället. Du hittar vår produktionskostnadskalkyl jämte slutgiltigt pris, här: https://stugbygget.se/byggkostnader/

Markgänget började som sagt med vår husgrund i tisdags, i går kom vi på att vi kanske skulle ta oss en kik på kontrollplanen så att vi är med i matchen. Det visade sig att vi inte alls var speciellt med eftersom vår kontrollansvarige skulle göra sitt första besök för att kolla djupet på schaktbotten. Sagt och gjort så fick vi slå honom en signal vid 20:00 i går kväll (otroligt seriöst av oss, inte). Han var dock helt med på noterna och nu i morse gjorde han sitt besök och var överlag nöjd med det han såg. Han noterade att huset kommer komma ganska högt över befintlig omgivning men tyckte inte att det var ett problem i sig. Vi får helt enkelt bygga upp och slänta ut massor vid ett senare tillfälle. Nästa besök skall han göra innan grunden gjuts.

Vi bestämde oss ju häromdagen för att ändra värmesystem i huset, från början skulle vi ha en luftluft-värmepump och det skulle vi ända fram tills för ett tag sedan. Då bestämde vi oss för att lägga in golvvärmeslingor i plattan när vi ändå höll på, det var ju en bra investering för framtiden tänkte vi. Men så kom vi på den briljanta idén att vi skulle nog ta och skaffa nån bra pump som kunde förse dessa slingor med lite flytande. Sagt och gjort, vi började en hysterisk jakt efter vilken pump som skulle vara bäst. Efter att ha varit i frånluftsvärmepumpens värld ett bra tag så bestämde vi oss istället för en luftvatten-värmepump, närmare bestämt en Mitsubishi SW50 Ecodan Split. Ni förstår ju den förtjusning som uppstod hos Erik som är chef för vår markfirma när vi kom med detta fantastiska besked samma dag som de hade börjat gräva. Det är ju nästan så att man skäms men Erik tog det förhållandevis bra får jag lov att säga.

Med detta eminenta val följde då att vi var tvungna att ordna en ny ritning för att skicka in till bygglov, vi ringde vår ritningskille som ordnade det på direkten, grymt! In med ritningen till bygglovsenheten i hopp om att vi inte skulle få betala för några extra handläggningstimmar. En timme efter vi skickat ritningen fick vi tillbaka att allt var okej och dessutom kostnadsfritt. Det känns som att alla som är inblandade i vårt projekt är så jäkla grymma, tack säger vi!

Erik fick såklart också rita om sin grundritning och även där känner vi oss otroligt tacksamma. Nu ska vi inte krångla nåt mer…på ett litet tag iaf.

Ja, ni förstår ju. Det är inte helt enkelt att vara byggherrar samtidigt som har svår beslutsångest och är mer än lite ändringsbenägna.

Nu lägger vi fokus på att vi skall lämna över vår bostadsrätt till de nya ägarna på tisdag. De blir skönt att få ett avslut och kunna lämna den bakom oss på riktigt.

Har ni någon ni vill tipsa om vår blogg? Gör det då direkt, och tack för att just du läser 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *