Framtidsdrömmar och möte med banken

Hej alla!

En nervös Andrei bakom tangentbordet nu, i morgon är det alltså dags för det avgörande bankmötet, 11:30 sitter vi på Nordea. Vi har koll på inkomsterna, vi har gjort vad vi kan med kostnadskalkylen och nu är det helt upp till banken och deras marginaler. Oliver leker med bästa grannkompisen under tiden, han brukar ha en tendens att stjäla showen på liknande tillställningar och ärligt talat så får han det nog tusen gånger roligare med sin lekkompis :).

Sticker emellan med världens stoltaste Oliver som red ponny idag, inte ett ord under hela turen, så stolt var han. Jo förresten, så fort Jannika närmade sig med en skyddande hand så var han väldigt snabb med att säga; -Bort med handen mamma, jag kan själv!.

Ponnyridning som avbrott i husdrömsvardagen
Oliver är så stolt över att få rida ponny

I kalkylen har vi räknat både högt och lågt, vi har räknat högt med tanke på att vi säkert kommer kunna få hjälp med vissa delar. Å andra sidan har vi räknat väldigt lågt på de delar vi har tagit med. Jag och Jannika har pratat och pratat, vridit och vänt och nu kan vi inte göra så mycket mer. Går det inte vägen nu så går det vägen nästa gång, lite så känns det.

I går blev det som sagt en skön kväll på en restaurang precis vid vattnet, här i Visby. Det var magiskt, det kändes precis som att vi var i utlandet.

Middag -bara vi två-precis vid vattnet
Romantisk middag-eller?

Efter restaurangbesöket åkte vi ut till en stenstrand som heter Fridhem, där satt vi och drömde oss bort till vårt kommande fritidshus. På önskelistan hamnade bland annat detta:

Solnedgång på Fridhem - Gotland
Solnedgång på Fridhem – Gotland
 • Stenlagd gång.
 • Snyggt insynsskydd från grusvägen.
 • Attefallshus som gäststuga.
 • Studsmatta till Oliver.
 • Pool.
 • Kamin.
 • Klinker till hall och badrum.
 • Loft med extra sovplats eller som lekrum för Oliver.
 • Växthus med allt mellan himmel och jord.
 • Ett hus där alla kunde känna sig välkomna och att vi hade mycket folk hos oss.
 • Att vi lätt kunde få hyra ut det när vi ville.

Ja, det är inte svårt att få tanka att skena iväg, nästan allt på listan ovan är sådant vi inte kan ha råd med i dagsläget, de är utopier. I den bästa av världar skulle vi kunna försöka få råd med några av sakerna direkt, annars får det ta sin tid. Det är nog den här drömmen, den här bilden, som gör att vi längtar så mycket. Det är även väldigt utmanande att veta att allt inte går att lösa på en gång, det kommer bli ett pågående projekt och var del är så pass viktig för helheten att det inte lönar sig att göra något halvhjärtat.

 

Håll tummarna för oss i morgon!

Vad vill du läsa om i bloggen? Personliga grejer? Bara grejer om fritidshuset? En mix? Något annat? Kom gärna med inspel 🙂 Trevlig kväll på er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *