Förberedelse för tekniskt samråd

Bara upp i sadeln igen!

Nu kör vi på för fullt med att bestämma oss för entreprenör till markarbetet, vi håller på att bestämma vilken braskamin vi ska ha men framförallt så förbereder vi för det tekniska samrådet.

Det är en hel del dokument, ritningar och beskrivningar som skall vara i ordning till det tekniska samrådet. En del av dem skall skickas in i förväg och en del skall tas med till själva samrådet. Som tur är har vi det allra mesta klart, och vi har skickat över det till vår kontrollansvarige som även han blev förvånad över att bygglovet gick så snabbt. Det som är prio på är brandskyddsbeskrivning, kontrollplan och hållfasthetsberäkning.

Jag och Jannika fattar ungefär noll av allt det där jag skrev om ovan, men vad gör väl det? Vår kontroll-Alf fixar det galant. Det känns lite nervöst att gå till samrådet, det måste jag erkänna. Tänk om det framkommer nåt som vi inte tänkt på eller att nåt annat händer som gör att vi inte får startbesked? Det värsta skulle vara om någon granne eller liknande får för sig att överklaga, de har nog 3 veckor på sig om jag inte minns fel. Nää, vi får verkligen hoppas att det inte blir så.

Som vi skrev om häromdagen så har ju Region Gotland ställt krav på att vi ska bygga radonskyddat eller radonsäkert beroende på risknivå. Jag vet att vi har låg risknivå i Åminne och misstänker då att vi behöver bygga radonskyddat. Enligt kontroll-Alf så skall det räcka med att lägga in gul slang i grunden, det lät billigt, enkelt och bra så det hoppas vi på 🙂 Det som är spännande är att de andra fastigheterna runt omkring oss inte har behövt tänka på radon när de byggde.

Vi talade med vår närmaste granne i Åminne häromdagen, han verkade inte vara toppen-nöjd över att vi ska börja bygga i maj nästa år, misstänker att han ser den första lugna fritidshussommaren i Åminne försvinna iväg. Skämt åsido, timingen kunde förvisso varit annorlunda men vi får försöka bygga så tyst vi kan och muta dem med många grillkvällar 🙂

Det ska bli så skönt huset är klart, men det är lååååååååååångt kvar.

Ha en skön kväll och glöm inte att dela blogg, inlägg och allt annat som har med stugbygget.se att göra 🙂

 

2 svar på ”Förberedelse för tekniskt samråd”

    1. Hej, intressant att du nämner OSAB. Vi har försökt få en offert från dem, har även påmint 3 gånger men utan framgång.
      Våra erfarenheter av dem är med det sagt mindre goda 😑

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *