Fönstershopping och altanoljning

God kväll på er, hoppas ni haft en bra dag!?

Vår dag har bestått av lite av varje, t.ex. en Oliver som var supertrött men som istället för att sova bestämde sig för att vara värmegrinig. Man får ju förstå honom, det är kanske inte så lätt för honom att sätta ord på vad han känner och behöver. Det tråkiga är att det inte blir så mycket enklare när värmen verkligen ger mammas och pappas tålamod en törn. Det blev i alla fall ordning på torpet när vi väl kom ner till stranden för en stunds skön avsvalkning, här på Gotland är det nära till det mesta. Samtidigt är det så viktigt att inte ta sådana saker för givna, vi är så lyckligt lottade med så många fördelar!

På fritidshusfronten så har Jannika och jag ägnat oss åt att fönstershoppa, ja inte fönstershoppa som i att jaga skyltfönster utan mer som i att vi spanat på vilka fönster vi vill ha i vår stuga. Den byggsatsleverantören som vi antagligen kommer välja har Traryd som leverantör av fönster, vid första anblicken slogs vi av hur mycket det finns att välja på. Det fanns allt från 1-glas, till 3-glas till allmogefönster till oöppningsbara fönster till vridfönster. Lägg till det att det fanns hysteriskt många storlekar av varje variant samt att man kunde välja trä eller aluminium. Det känns ganska självklart att välja aluminium, de har mycket längre livslängd och även fast vi “bara” bygger sommarstuga så känns det värt. Vad gäller storlekar, spröjs och annat så har vi kommit en bit på väg men inte hela vägen fram. Det är ju egentligen ingen panik, om vi beställer byggsatsen så kan vi välja fönster ända fram tills vi avropar beställningen när bygglovet blivit klart.

Vi funderar på att välja Optima från Traryds fönster
Det här fönstrena är verkligen snygga, de påminner om dem vi har i vår bostadsrätt och de är vi jättenöjda med. Kanske skall vi spröjs med, om vi har råd att lyxa till det, blir ju 600-700:- dyrare per fönster.

På eftermiddagen, när det var som varmast, började vi olja vår altan hemma i Visby på vår uteplats, smart va? Det var olidligt varmt, oljan försvann innan den landat på trallen, nästan iaf. Det hela resulterade i att vi tog en revansch nu på kvällen när Oliver somnat. Det blir nog bra, det enda semesterprojektet vi planerat för så det känns skönt att det är klart.

Familjen Liljegren-Lerberg trotsar centraliserade tummar och oljar altanen.
Här ser ni en skymt från vår snart nyoljade altan och från området där vi har vår bostadsrätt. Lugnt, mysigt och nära naturen.

Det känns mysigt att ha en blogg, jag vet att det kommer komma “down-perioder” då vi kanske inte kommer känna den där riktiga blogglädjen, det drabbar alla och det är något vi absolut ska ta oss igenom. Det finns så mycket kul att skriva om det här projektet så jag är egentligen inte särskilt orolig. Nu när jag satt mig vid datorn kändes det så skönt, jag hann verkligen stanna upp och tänka på det fantastiska som håller på att hända. Enkla och prestigelösa vi är på väg att uppnå en av våra största drömmar, det är en sån dröm som man nog aldrig riktigt tror kommer bli sann. En sån där dröm som oftast sätts till ord när man åker förbi en riktig sommaridyll eller det där charmiga fritidshuset precis vid vattnet. Då säger man till varandra: “Det där huset skulle man ha haft”.

Parallellt med skrivandet här på bloggen har vi startat upp ett Facebook-konto, ett Instagram-konto och ett Twitter-konto. Följ oss gärna, det gör oss glada! Vi heter stugbygget.se på alla ställen och det är Jannika som är boss över de sociala medierna.

Vi gör det här tillsammans och vi är så lyckliga 🙂

Önskar er en skön kväll!

/ Andrei

2 svar på ”Fönstershopping och altanoljning”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *