Finlir

Nu är det sjukt nära, ja jag vet, jag har sagt i typ 2 månader nu att det är nära. Men nu är det nära på riktigt och snickarna håller på med de sista små detaljerna. Det som återstår är att få trappan på plats, fixa ett räcke till övervåningen samt sätta dit takstegarna upp till skorstenshuven. Sen är det lite småpill för att ta bort lite fläckar och småskador.

Rörmokaren har termostater kvar att ordna till golvvärmen och elektrikern har även lite småfix kvar innan han är klar. Det behövs verkligen kan jag säga, 3 dagar efter golvvärmen slogs på hade vi inte mer än 34 grader inne! Det var helt sanslöst men så kan det gå med fullt ös på värmen samtidigt som det inte fanns några termostater som kunde reglera värmen. Efter samtal till värmepumpsleverantören så kan han ut för att justera och 3 dagar senare hade vi 15 grader istället. Det har alltså inte varit helt smidigt, nu är temperaturen dock bättre men ändå väldigt ojämn så termostaterna behövs verkligen. Vi får hålla tummarna för att golv och annat har klarat temperaturväxlingarna :O.

På måndag kommer brandförebyggarna för att besikta kamin och skorsten. Vi var ju inte helt nöjda med att kaminen hamnade 24 centimeter från väggen men nu har snickarna gjort ett nytt hål och nu har kaminen landat in på 12 centimeter från väggen, perfekt.

Ventilationsfirman kommer på fredag för att sätta ventil i badrummet och flexirör i köksfläkten, sen ska de ställa in luftflödena och så är också det klart.

Vi har inte riktigt vågat boka in slutsamråd än, vi har heller inte bokat in någon besiktning. Vi har funderat på om vi ska låta göra en besiktning eller inte, det kan dock vara bra så att eventuella fel som vi är för okunniga för att upptäcka, kan identifieras och att vi då kan se till att de fixas till.

Och har ni hört på maken, vårt avlopp är fixat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Helt plötsligt dök markfirman upp och grävde upp och gjorde om, det känns fantastiskt skönt att det inte behövde bli en ännu större grej än vad det redan hade blivit. Jag tror inte mitt tålamod hade klarat många dagar till.

Det börjar faktiskt kännas mer och mer på riktigt för varje dag nu, snart är huset klart och godkänt, får vi hoppas 🙂 Vi har gjort någon mindre avvikelse från bygglovet men vi hoppas och tror att det ändå ska bli godkänt vid slutsamråd.

Vi har såklart redan börjat kolla på möbler, problemet är bara att pengarna nästan är slut och vi har inte ens finplanerat tomten. Nu gäller det verkligen att vända och vrida på varje krona och prioritera i rätt ordning med målet att kunna njuta så mycket det bara är möjligt i vår och sommar 🙂

Nu vill vi bara att det ska bli klart, nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Avslutar med ett gäng bilder som vanligt, dessa bilder är dock 1 vecka gamla så det har hänt en hel del sedan dess 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *