Färdig planlösning och tekniskt samråd

Hej och hå, här går det undan! Helt plötsligt händer allt på en gång, det är så det ska vara 🙂

Det har varit relativt lugnt någon vecka nu men så plötsligt hände det. Vi har ju varit lite oroliga och frustrerade över att vår planritning inte känts 100% bra, vi har inte känt att det stämt med måtten och det skulle i sin tur leda till en platta där alla rör och hål skulle bli en ren chansning. Det hade inte varit kul att stå där och ska koppla in rören och så är dessa 30 cm åt fel håll. Men som tur var fick vi ett bra tips från vår kontrollansvarige, han hade en kontakt som hade ritat en hel del och det skulle visa sig vara ett riktigt bra tips. Vi tog kontakt direkt och efter någon vecka så fick vi det första utkastet av den nya planlösningen.

Ni ser förslaget i bilden längst upp i inlägget. Det vi ännu behöver dubbelkolla är att måtten till väggen bakom kaminen stämmer (vi har en måttsatt planlösning med). Vi ska även se hur vi gör med köksfläkten ovanför spisen, vi måste hitta nåt smart sätt att dra ventilationen på. I övrigt så känns ritningen kanon, sovrummet blir 2840 djupt vilket bara får gå även fast det är på gränsen. Vi funderar också lite hur det blir med skorstensröret när det går upp så centralt i huset. Vi vill ju ha öppet från loftet och ner mot ryggåstaket men man vill ju inte att röret skall vara i vägen med risk för “brännskador”. Nåja, vi känner oss som sagt mycket lugnare nu och det kommer bli kanon.

Vi har även funderat vidare kring hur vi ska få färg på huset. Det lutar åt att vi bestämmer oss för att ta huset obehandlat och försöka få på tjärvitriol så snabbt det bara kan. Vi har även landat i att vi tar enkelpanel istället för lockpanel eller ribbpanel. Det kanske är dumt hållbarhetsmässigt och med tanke på fuktmotstånd men det känns om att att det enkla är mer vi.

I fredags fick vi även reda på att det tekniska samrådet skall hållas redan i morgon, vi har förvisso matat kontroll-Alf med det han behövt de senaste veckorna men vi hade inte förväntat oss att det skulle gå så fort. Vi hade även haft en tanke om att vi ville vara med på samrådet men det “fick vi inte” 🙁

Ni förstår ju vad detta betyder, om vi får ett startbesked i morgon efter samrådet så är det bara att köra. Det har gått så mycket snabbare än vad vi trott. Det är fantastiskt roligt.

Vi har faktiskt 2 sköna samarbeten på gång med 2 välrenommerade företag, mer info om detta inom kort. Det är ett skönt kvitto på att bloggen är uppskattad och välskriven. Vi vet att ni saknar bilder men när vi väl drar i gång med våra materialval, vårt bygge och allt annat runt omkring så lovar jag att det kommer komma mer.

Håll tummarna för oss i morgon!

 

2 svar på ”Färdig planlösning och tekniskt samråd”

  1. Hej vi håller också på att bygga fritidshus, vinterbonat och i dalarna. Vårt kök är nästan på pricken likt ert. Bara en sak jag tänkte på. Vår diskmaskin ligger till vänster om diskhon. Vi har alltså diskhon vid fönstret. Tänkte att det är där man vill ha in ljus när man diskar. Fast det är klart ni kanske vill ha ljuset på arbetsbänken.

    1. Hej, vad roligt! Varifrån har ni köpt ett hus? Kan vi följa er någonstans? Vi har faktiskt en ny version av köket som vi kommer köra på. Där har vi ett större fönster som är över diskhon, vi har heller inga skåp på den väggen. Sen har vi precis som du föreslår diskmaskinen nere till vänster och sen diskhon vid fönstret. Vad roligt att du hittat till vår blogg! Hälsningar Andrei och Jannika

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *