En prövning i koordination

Ja, precis som rubriken säger så prövas vår koordination för fullt nu. Det är många bollar i luften och rätt sak måste kommas ihåg vid rätt tillfälle och absolut inte glömmas vid fel tillfälle.

I tisdags var jag och träffade Region Gotlands Klimat- och energirådgivare – Anna Bäckstäde. Syftet med mötet var att gå igenom vår värmelösning samt se över en bra ventilationslösning. Mötet blev bra men det var inte direkt något nytt som framkom. Hon tyckte att vi hade tänkt igenom det bra och hade anpassat valet av värmesystem och ventilation på ett bra sätt utefter hur vi kommer använda huset. Visserligen tyckte hon att ett FTX-system absolut hade varit värt det om vi funderar på att använda huset permanent i framtiden. Vi vet ju inte vad vi ska göra men tänker ändå att det får bli bra som vi tänkt. Direkt efter mötet skickade jag iväg några mejl till ventilationsfirmor här på ön, nu väntar vi på priser och det vi ska ta in pris på är:

  • Kanalfläkt/alliansfläkt som ska sköta ut-luften från badrum och kök.
  • Friskluftsventiler till storstuga samt de två sovrummen.
  • Dragning av nödvändiga ventilationskanaler.

Vi får se vad det landar på i pris, vi har ju inte budgeterat särskilt mycket för just ventilationsbiten. Vad som också kan vara ett litet orosmoment är att ventilationsfirmorna kanske inte har tid att hjälpa oss, det börjar ju snart bli dags :O Nåja, vi hoppas få svar under nästa vecka iaf.

Annars flyter bygget på hyfsat får vi väl ändå säga, råspontluckorna börjar komma på plats, fönsterna är ditsatta och nu hoppas vi bara på bra väder så att vi kan få måla någon gång, det är verkligen så att det regnar varannan dag och det är inte ultimat för vårt val av färg.

Planerade koordinationsövningar framöver är:

  • Synka leverans av takpannor med byggarnas framskridande.
  • Se till att isolering kommer, inte för tidigt och inte för sent.
  • Måla när vädret är rätt och när vi inte är i vägen för byggarna.
  • Synka in ventilationskillar med vår elektriker lagom till snickarna är klara.
  • Försöka att inte glömma boka in platsbesök med både kontrollansvarig och Region Gotland, allt enligt kontrollplanen.

Ett litet orosmoment är att vi fick hetsa fram ett mått att sätta av badrumsfönstret på, om beräkningarna håller har vi 4 centimeter att spela på för att inte luft/vatten-pumpens innedel skall gå över fönstret, den bygger hela 68 centimeter på djupet så det är en stor kluns. Vi har ju valt ett 5/13 fönster i badrummet för att vi ville ha in mycket ljus. Fönstret är ju mot skogen så förhoppningsvis är det inte massa märkligt folk som kommer spana in i vårt badrum 😛 Jag vet inte om ni sett den nyaste versionen av planlösning? Om inte så kommer den här:

Här kommer lite bilder från bygget så att ni ser att det händer något 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *