Det närmar sig beställning av byggsats

Hej hopp!

Nu är det nära, knåpade ihop ett långt mejl med frågor till Lundqvist trävaru häromdagen. Det fanns en hel del saker att stämma av samt någon liten ändring. De flesta frågorna har jag och Jannika för att vi kan så lite om hur man bygger och vad olika saker heter. Det känns lite smått pinsamt att fråga om saker som är självklara för ganska många (tror vi iaf). Dock så måste vi ställa dem för att känna oss trygga och säkra med vad vi får. Stor eloge till Martin som orkar svara på våra ständigt återkommande frågor 🙂

Vi tänker att vi delar med oss ett axplock av frågorna, ni ser även de svar vi fått från Martin på Lundqvist:

 

Gällande montageofferten:

Visst ingår utförandet av isoleringen där? Så att vi bara behöver sätta skivmaterial etc. själva?

– Yes isoleringen ingår, montaget avslutas i normala fall då ångspärren är monterad efter isoleringen. Dock kan man prata ihop sig med snickarna så dom kommer tillbaka efter elektrikern varit där för att montera även gipsskivorna osv. Det ingår inte som standard men brukar som sagt inte vara några problem att lösa om man vill det 😊

Under övrigt-punkten på offerten står montage bostadslofts takstolar, mellanbjälkar samt nockbalk – visst ingår även detta montage i offerten?—

-Detta ingår 😊

Fönster:

Visst var det ok att vi ändrar fönstertyper samt fönstersättning ända fram tills vi avropar beställningen även om vi tackar ja till denna offert? Vi betalar endast för mellanskillnaden för eventuellt dyrare fönstertyper? Vi planerar att hålla alla fönster inom blocken, visst var det max 11 vi kunde ha i fönsterbredd då? 

-Jadå, det går jättebra att ändra fönster fram till beställningen, skillnaden blir endast mellanskillnaden mellan fönsterna. Ska de hållas inom blocken är öppningar som är 11 i bredd max. Placeras 2 sådana bredvid varandra kommer dom behöva dela ett smalt foder utifrån sett.

Är det standardplacering i höjdled på alla fönster, hur specificeras placeringen? Tänker så att fönster ovanför diskho, i badrum etc. hamnar i rätt höjd.

-Standarden är att överkanten på fönstret är på samma höjd som ytterdörren dvs ca 2,1 m i höjd. Sen kan ni såklart önska en mera exakt placering på era fönster om ni tex vill ha lägre ovanför diskhon osv 😊

Vi kommer vilja ha fönster i gavelspetsarna, ska vi ta med det i offerten nu eller tar vi det på egen hand med snickare?

-Det är inga problem att lägga på fönsterna nu om du vill. Det tillkommer även en liten summa på montaget då dessa ska monteras om vi ska göra det, Då gavelspetsarna levereras utan panel så är det lika bra att de som monterar upp din byggnad även monterar dessa fönster på en gång.

Innertak:

Glespanelen – vad är det för dimensioner på den? CC?

-Glespanelen är 28×70 mm. Det skickas med för att kunna sitta på c/c 300 mm, sen hur tätt det monteras kan man ju styra själv.

Isolering:

Du nämnde att byggfirmor föredrar lösull i ryggåstak, gäller det även på loft? Hur har du räknat i de olika offerterna vad gäller typ av isolering samt arbetskostnad vad gäller isolering?

-I offerterna är det räknat på en oinredd övervåning, dvs ingen isolering eller så varken till taket eller mellanbjälklaget. Isolering är alltså inte med till mellanbjälklaget i dagsläget (mellan nedervåningen samt övervåningen) Det kan jag dock lägga på nu på direkten om du önskar det. Där är våra skivor att föredra då dom bygger mindre. När man sedan ska isolera yttertaket kan man antingen lösullsisolera där (sparar tid på snickarna men är dyrare i material än skivorna). Eller lägga skivor även där. Just detta är något vi inte tar på oss däremot. Vi kan isolera mellanbjälklaget till dig om du vill det men inget ovanför det tyvärr.

Målning:

Är panelen oljad och sedan grundmålad med oljegrundfärg när den kommer från er? Dum fråga – kan man täckmåla med vilken färg som helst när panelen är grundad med vitt?

-Yes den är grundmålad med alkryd oljegrundfärg , nu är jag ingen målare med superkoll så men vad jag fått berättat kan man måla över den med de flesta färgerna förutom typ slamfärg osv. men säkrast är att höra med en målare vad som passar ihop med alkryd oljegrundfärg. Såhär skriver våran leverantör
” Priser på grundmålning av utvändiga panelbrädor med en vattenbaserad 100%-ig alkydoljegrund. Färgen har en volymtorrhalt på 43% och innehåller alkydoljor och bindemedel av absolut högsta kvalitet. Det tillsammans med en generös påläggningsmängd om ca 1 liter per 6 m2 ger en förstklassigt grundmålad panel.

Bostadsloft:

Vad blir det för “ståhöjd i mitten av loftet? Upp till nock tänker jag.

– Bifogar takstolsritningen 😊

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *