Det går segt

Hejhopp!

Nyss hemkommen från en tvådagars utbildning i Stockholm, hyresjuridik, ekonomi och allmännyttan har stått på agendan. Var verkligen roligt och givande att få lära sig lite nytt och få utbyta erfarenheter med andra inom branschen. Jag ska dock inte sticka under stol med att det var väldigt intensiva dagar och jag är ganska så trött nu. En höjdpunkt från resan, förutom själva lärandet, var middagen i går kväll. Alla deltagare på utbildningen lagade mat tillsammans i ett italienskt kök, det blev riktigt trevligt och förvånansvärt gott.

Hur går det med sommarstuga och bygglov undrar ni säkert!? Det går segt får jag faktiskt säga! Vi hade en idé och en plan om att bygglovet redan skulle vara inlämnat men så är inte fallet. Det som hänt sedan sist är:

Vi träffade vår kontrollansvarige i måndags för att gå igenom att vi hade koll på vilka handlingar som skulle in till bygglovet, vi pratade även lite om vad KA:n skulle göra framöver och vad vi kunde förvänta oss. Det kändes väl okej, inte mer, vi hade koll på det mesta så med facit i hand hade vi nog inte behövt träffa honom men alltid kul att få ett ansikte på någon man har kontakt med. Det vi väntar på nu är en ritning på loftplanet, vi har inte fått den från Lundqvist ännu men jag hoppas verkligen att den kommer snart.

I brist på annat så har vi finslipat situationsplanen och flyttat fram huset en hel meter (hjälp) från tomtens bakkant. Vi hade en känsla av att vi ville ha det lite längre fram men ville samtidigt inte ta bort så mycket tomt framför huset så en liten meter fick duga.

Vi har även (tillsammans med Lundqvist) finurlat på hur mycket boarea vi får ut på loftet, tydligen så räknar man boarean bara på den ytan som har minst 190cm i takhöjd. Den ekvationen fick ritningsgubbarna på Lundqvist hjälpa oss med så nu är vi redo att fylla i den exakta boarean i bygglovsansökan. Förutsatt att vi får ritningarna så är vi helt klara att skicka in allt som behövs för bygglovet. “Kontroll-Alf” var noga med att vi skulle få med allt för att slippa begäran av kompletteringar från Regionen. Det ska bli mycket spännande att se när bygglovet är klart, min gissning blir den 17 januari 2019 🙂

Nehepp, nu ska jag packa upp och sen umgås med Jannika (om nu Oliver behagar somna snart).

I morgon nya tag med ny utbildning, ha det så bra alla!

 

Ett svar på ”Det går segt”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *