Det avgörande bankmötet är nu inbokat

Snart gäller det, på riktigt! Vi har nu bokat in ett möte med banken och den här gången blir det hos “bank-Mikael” som vi aldrig tidigare träffat. Det är semestertider även på banken så vi får vara glada att vi fick till ett möte så snabbt som nästa onsdag den 25/7 11:30. Vi har Nordea som bank och har hittills varit väldigt nöjda men den service vi fått. Vi har haft en nära- och personlig kontakt med banken och det tycker både jag och Jannika är viktigt.

Nåja, på onsdag alltså, bråttom. Vi har fått en som tittat på vår produktionskostnadskalkyl och fått tips om bland annat bygg-el, räntor under byggtiden samt kommande pantbrev och lagfart, tack Patrik! Mycket bra komplement, vi tar gärna emot fler tips och funderingar kring vår tänkta produktionskostnadskalkyl som du hittar här. Vi ska göra några finjusteringar i den men slutsiffran landar ungefär på våra beräkningar ändå, måtte banken se det på samma sätt som vi.

Just nu sitter vi och räknar om våra inkomster så att vi kan presentera den exakta siffran för “bank-Mikael” på onsdag. Det många glömmer är att man har all rätt att ta med semesterdagstillägget när man sammanräknar hushållets totala inkomst. Tillägget gör inte många kronor, drygt 3000:- om man har en lön på 30 000 förutsatt att man har rätt till tillägg genom kollektivavtal etc. Det är ändå viktigt att få med allt så vi räknar med följande:

  • Andrei – Lön, semesterdagstillägg, styrelsearovde, inkomst från enskild firma.
  • Jannika – Lön, semesterdagstillägg.

Vi har ett litet bekymmer i att Jannika ännu inte fått veta resultatet av den senaste lönerevisionen, vi får schablonräkna med 500:-/månad i löneförhöjning och sedan se vad banken säger, vi behöver alla kronor vi kan få för att marginalen skall hamna på vår sida.

Det vi tar med till banken blir alltså:

  • Produktionskostnadskalkyl.
  • Rykande färska inkomstuppgifter.
  • Ett jäkla anamma.

Det är skrämmande att inse att vår fritidshusdröm i värsta fall kan stå och falla på onsdagens möte. Det är lite känslan vi har, däremot så kommer vi aldrig ge upp vår dröm även om just det här mötet inte går vägen. HÅLL TUMMARNA FÖR OSS PÅ ONSDAG!

Har någon av er erfarenhet från tighta kalkyler eller från tillfällen då banken sagt nej till er egen produktionskostnadskalkyl?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *