Bygget går segt

Hej på er, ja nu går det segt, riktigt segt. Det är mycket därför det inte blir så täta uppdateringar här i bloggen som vi hade önskat. Det händer i princip ingenting, ena dagen är byggarna på ett ställe, nästa dag är de på ett annat och ibland är de hos oss. Vi har hela tiden fått höra att vårt hus ska bli klart utvändigt innan semestern, så kommer det inte att bli eftersom byggarna idag sa att de går på semester redan på onsdag. Kvar är fortfarande knutbrädor, några vindskivor, alla takpannor och en hel del plåt samt takavvattning. Det är även något hål i panelen som skall fixas till.

Det är inte utan att man får ett litet avbräck i motivationen, det är mycket att tänka på och ordna och när framstegen uteblir så känns det extra tufft.

Förra veckan fick vi leverans av tegel, vi var inte på plats och efteråt fick vi höra att kranbilen hade kört rakt över våra avloppsrör och rensbrunnar. Har sedan dess varit en härlig intrig där snickare, Lundqvist, markentreprenör samt kranbilschaufför varit inblandade. Det senaste budet är att det inte borde vara någon fara för rören. Frågan är ändå om man skall försöka gräva upp lite lätt och kolla läget!?

Ser ni att det är takpannor på taket? Hela 3 stycken i alla fall 😀

Just nu kan vi inte göra så mycket annat än att vänta, vi har dock frågat elektrikern om han vill börja med dragningen trots att innerväggarna inte är på plats, i så fall kan han dra fram kabel för att köra vidare på sedan när väggarna kommit dit. Just det ja, väggarna, vi har för tillfället ingen som helst aning om hur vi skall få dit dem. Det hade varit så skönt för då hade elektrikern kunnat gjort sitt och ventilationsfirman likadant. Sen kunde vi bara ha dragit på med osb och gips. Är du en grym snickare som vill hjälpa oss? Släng då iväg ett mejl, vi lovar att du kommer få bra publicitet om du gör ett bra jobb 😀

Jag skulle gissa att vi varit utan snickare i 15-17 dagar sedan montaget påbörjades den 22/5 och det är fortfarande en jäkla tur att vi inte i detalj bokat upp någon hantverkare som vi fått stå med kostnaden för trots att denne inte kunnat gjort något. Det kanske är normalt att det är såhär vid husmontage? Vad vet vi? Hur som helst så känns det jättetråkigt då vi verkligen inte haft med detta i beräkningarna. Ingen skugga på snickarna iaf, de gör vad de kan och de har nog inte varit på egna äventyr mer än någon dag hit och dit.

Jag stör mig faktiskt lite på det här med förseningen, sen beror det garanterat på jag själv jobbat med service i hela mitt liv, på jobbet grundar sig varje beslut i den kund som finns i andra änden. Jag är van att se utifrån kundens perspektiv och med det perspektivet- kombinerat med en gnutta kontrollbehov så känns helt plötsligt ganska solklart.

Hur som helst, snart har både jag och Jannika semester och Oliver får äntligen ett välförtjänt sommarlov på nästan 4 veckor. Vi har inte så mycket planerat annat än Astrid Lindgrens värld och eventuellt något litet småfix på fritidshuset. Det känns i hela kroppen att semestern behövs nu, det krävs 4 koppar kaffe i stället för 2 för att vakna till på morgonen. Såg ni förresten att Visby leder regnligan i år? Det brukar ju vara solligan men i sommar har det tamejtusan inte varit många fina dagar, de kommer vecka 31 har jag hört så häng i ett litet tag till 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *