Bygget är igång igen!!!

Så hände det plötsligt i tisdags, gubbarna kom tillbaka till Åminne för att köra i 3 dagar. 3 dagar är bättre än 0 dagar men det är väldigt frustrerande när det blir så ryckigt. Det är omöjligt att planera något, dock så gör snickarna sitt allra bästa för att kommunicera med oss så fort de vet något nytt.

I alla fall så har det hänt lite på de här 3 dagarna:

 • Underspikningen har kommit på plats.
 • Fönsterna har fått foder och bleck.
 • Innertaket har fått glespanel.
 • De dåliga panelbrädorna har bytts ut mot nya fräscha.

Idag var jag ute och målade det som jag kom åt att måla, det blev ett 6-timmarspass där jag hann måla nästan all underspikning samt ändträet på foderna samt några lösa brädor som ska vara till knutbrädor och lite annat. Blev även en timmes tomtstädning på snickarnas inrådan, hahaha 😀

Ja, det finns att göra nästan hela tiden, vi hade tänkt be snickarna att regla upp våra innerväggar eftersom de har sett vår ritning och vet exakt var varje vägg ska vara. Nu har förseningen gjort att de inte kommer hinna det innan semestern så vi vet inte alls hur vi ska lösa det. Vi vet heller inte hur vi ska göra med ventilationen eftersom även ventilationsfirman tar semester. Så eftersom snickarna varit borta ungefär 10 dagar så blir vi försenade 5 veckor, mindre kul och mindre bra planerat av Lundqvist trävaru som dirigerat om snickarna till annat ställe. Några som inte tar semester är vår VVS-are och vår elektriker, det känns tryggt 🙂 Vi måste dock få upp innerväggarna innan elektrikern kan komma.

Nåt vi däremot kan göra är att beställa hem ett låsset med handtag etc. till ytterdörren. Det kostar bra mycket mer än vad man trodde, typ 3000:-, för ett handtag och en cylinder. Vi vill åt något som matchar med de övriga färgerna vi har, problemet är att vi inte vet om det är matt krom eller nickel som gifter sig bäst med aluzinken vi har som plåtdetaljer, vad skulle ni ha valt?

Hur har ni gjort med allt byggavfall? Det ser ju för jäkligt ut på tomten redan nu :O Ska man beställa en hämtning nu och en till sen eller är det bättre att vänta och ta allt på en och samma gång när det är klart?

Jag tycker man blir sugen på att bygga lite själv men vaknar snabbt upp från den sugenheten. Jag skulle behöva så mycket tid att tänka och testa innan det skulle bli något gjort och den tiden kan jag inte avvara från familjen. Eller ja, jag kan säkert men jag vill inte. Vi har så få dagar tillsammans så det gäller att ta vara på dem. Idag var en sån dag då jag verkligen inte ville måla men så fick det bli då byggställningarna bara skulle stå som de gjorde nu över helgen.

Vecka 31 blir det semester, vi får se om vi ska försöka bygga lite då, vi är lediga 3 veckor ihop hela familjen, det har vi faktiskt inte varit förut. Det har alltid överlappat lite så att Oliver fått vara ledig längre. För att ha något extra att se fram emot har vi bokat några dagar på Vimmerby Camping och även ett besök på Astrid Lindgrens värld. Det ska blir superskoj och Oliver vet inget, det får bli en överraskning 🙂

Nu hoppas vi innerligt att snickarna gör färdigt det de ska under nästa vecka, sen är bygget vårt och då vet vi aldrig vad som händer 😀

2 svar på ”Bygget är igång igen!!!”

 1. Hej
  vi körde bort skräp kontinuerligt. Eller rättare sagt brorsan gjorde det mesta. Han byggde en stor trälåda ca 2 gånger 3 meter där snickare och kakelkillen mm kunde slänga saker sen städade han ur den regelbundet.
  Han sorterade också upp materialet i olika högar. På tippen ska man ju slänga isolering på ett ställe, trä på ett annat. Vissa saker sparade han t.ex stora bitar isolering fina brädor. Allt i ett “byggpaket” går ju inte åt under ett bygge.
  Släpvagn är ett måste och en tipp nära. Så städa ni, skönt att ha en tomt som är så “ren” som möjligt från byggavfall.

  1. Hej Carina 🙂
   Det var ingen dum idé med trälåda. Jag fick höra häromdagen att det finns gigantiska säckar som man kan köpa och använda vid borttransport av byggavfall. Det låter praktiskt och där ska det också vara sorterat. Vi ska försöka hålla ordning nu efter vi städat och ta lite pö om pö tror jag.
   Jo, rent är bra, det blir även lättare att fundera över vad man vill göra med tomten framöver om det inte ligger massa skräp överallt.
   Tack för tipset med lådan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *