Bygga fritidshus eller inte?

Nu är vi snart ikapp fram till dagens datum, det finns dock några saker vi vill att du som läsare ska få veta innan vi kan säga att vi är i nutid.

En av dessa saker är vår envishet och vår beslutsamhet. Vi hade ju fått veta av “bank-Karin” att de inte skulle bevilja något huslån så som vår ekonomi såg ut just för tillfället. Men detta var ju något hon sa när Jannika inte hade fast jobb och när jag hade mitt gamla jobb. Nu har läget förändrats, jag har bytt till ett jobb med något bättre lön och Jannika har fått fast jobb som undersköterska med, för yrket, bra lön.

Vi kunde inte låta bli att titta på olika fritidshus, det var ju bara så spännande. Det var härligt att drömma sig iväg för en stund även om vi inte skulle ha råd. Det var något gott i det, för varje hus och varje bild vi tittade på kom vi tillsammans närmare och närmare det hus vi tillsammans ville ha. Vi såg bilder på fula hus, smala hus, höga hus, lyxiga hus, gamla hus och nya hus. En del hade kamin, en del hade ryggåstak och en del stod på plintgrund. Ja, det är mycket att tänka på.

-Vad tusan, vi tar kontakt med “bank-Karin” igen, sa vi till varandra en dag. Sagt och gjort, vi slog Karin en signal, bokade in ett möte och satte oss där ner för att prata en stund. Efter lite räknande och ordnande så såg läget ljusare ut. Vi hade ett muntligt lånelöfte på 1 100 000:-, men då skulle vi kunna presentera en produktionskostnadskalkyl som grejade ett färdigt fritidshus för 1 100 000:-+det som vi själva kan lägga (kanske 150 000:- till om 1 år när det tidigast skulle kunna vara dags.) Det är ingen lätt uppgift kan jag säga, jakten på den billigast och bästa sommarstugan/fritidshuset började.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *